מאמר זה עוסק בנושא התעמלות בפילאטיס
בימינו אנו נודעת חשיבות רבה לפעילות גופנית , אין היום רופא או מטפל ראוי לשמו שלא ימליצו למטופליהם על פעילות גופנית של לפחות כחצי שעה בכל יום. מצב זה נוצר כתוצאה מכך שכולנו בעצם משתמשים במכונות במקום בגופינו. לדוגמא: בעבר במקום לכבס במכונה כיבסו ביד, במקום לקבל מים ישירות מהברז היו צריכים ללכת כברת דרך רבה על מנת להגיע לבאר לשאוב מים.
איננו מתכוונים לומר שעלינו לחזור לימי הביניים אבל עלינו להכיר במגבלות אלו ולהפעיל את גופינו בצורה מודעת.
אחת השיטות הפופולאריות כיום שתפסה תאוצה רבה היא שיטת התעמלות הנקראת פילאטיס, שיטה זו התפתחה בזמן מלחמת העולם הראשונה – מייסד השיטה הוא ג'וסף פילאטיס (כן... לכן קוראים לשיטה פילאטיס) – מטרת המייסד היתה על מנת לרפא ולסייע לחולים שונים ברמות שונות שנפצעו במהלך מלחמת העולם הראשונה, שיטתו הצליחה מעבר לכל ספק. ושיטתו התפרסמה בעולם בזכות ההצלחה.
גם לארץ הקודש השיטה הגיעה וכיום כמעט בכל עיר יש חוגי פילאטיס שבה מלמדים את השיטה, עלינו להזכיר כי חשוב לבדוק מי מלמד ושהמלמד מוסמך ושהמקום מותאם מבחינה תקנית.
כיום ישנם המתעמלים בביתם בשיטת הפילאטיס הם נעזרים בשיעורים פרטיים וכלליים שלמדו או מתוך הספרים וסרטי וידאו שונים. אנשים מעל גיל ארבעים או מי שהיה לו בעבר בעיות לב, מומלץ שיבדקו אצל רופא משפחה לפני התחלת הפעילות. כמו כן כדאי להתחיל מהקל אל הכבד ולא להתחיל מיד בפעילות אינטנסיבית רבה הגורמת לעומס על כלי הדם ועל הלב.
להלן כמה טיפים על מנת להצליח בהתמדה בפעילות זו – כי כידוע הרבה התחילו בפעילות גופנית ולאחר מכן מפני סיבות שונות לא התמידו בזה, ועל כן ברצוני להביא לכם טיפים קטנים להצלחה בהתמדה בפעילות הפילאטיס.
ובכן: חשוב לקבוע זמן שיהיה קבוע – חשוב לפנות זמן לפעילות שתהיה קבוע בזמן ובמקום, על מנת שהאדם ירגיש ויתרגל למציאות הפעילות הזו. כמו כן אם אפשר לעשות את הפעילות יחד עם חברים בן זוג וכדומה – הפעילות תצליח יותר, כמו כן חשוב לאכול משהו קל לפני הפעילות על מנת שלא יגרם מצב של עייפות רבה כתוצאה מהפעילות. המלצה נוספת היא לשמוע מוזיקה קצבית בזמן ההתעמלות בשיטת הפילאטיס, כי שמיעת מוזיקה נותנת מרץ ומפעילה את האדם וגורמת לו יתר חשק והמרצה להמשך הפעילות
למידע נוסף בנושא פילאטיס כנסו לאתר פילאטיס - דניאלה מלאך. http://www.daniellamallach.com